Saturday, March 24, 2012

Visitor Centre Design | Ocean City Visitor Center | Guanzhou | China | Synthesis Design + Architecture


The design of the Ocean City Visitor Center responds to its beautiful beachfront site by incorporating the fluid language of the ocean, integrating the built mass with the natural landscape, and providing privileged views of the pristine sand beach and the surrounding development of Ocean City. The fluid and dynamic lines created by these natural phenomenon will provide a visual connection between the project, the landscaping, the beach, and the South China Sea.

Rather than consider the visitor center, the tower, and the sculpture plaza as three distinctly separate structure each of them is viewed an articulated moment within a continuous field of flow which visually and literally connects the surrounding buildings, the beach, and the sea. These articulations are merged into a constant morphing, peeling, and blending of the natural topography to form landscape, boardwalk, building, plaza, stair, bridge, portal, and tower.......more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Now: Feed Icon