Tuesday, January 3, 2012

Public Toilet Design | Gravesend | Kent | UK | NRAP Architects


The site for the public toilet lies at a key junction along a new public footpath linking the heart of Gravesend to public parkland to the south. The brief was to provide a new toilet facility on the edge of a car park within the Lord Street / Parrock Street regeneration area. The mass concrete roof is separated from the tile-clad, concrete block walls by a continuous glazed clerestory; achieving a visual tension in the composition between architectural elements and allowing all internal spaces to be naturally lit. Structure is set away from the external wall to emphasise this separation. The design achieves a building that functions both as a landmark structure and as an efficiently planned toilet facility, housed within a sculptural form......more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Now: Feed Icon