Wednesday, December 28, 2011

Museum Design | Centre Pompidou-Metz | France | Shigeru Ban Architects


This annex for the Pompidou Center in Paris, is to be built in Metz as a complex including an art museum and theater. By locating a large roof in the park, and by opening the glass shutter façade around the perimeter, a continuous transition of the interior and exterior space is created. The roof is made from laminated wood in a hexagonal woven pattern composed in the form of a Chinese bamboo-woven hat. This large wooden roof is covered in a Teflon-coated fiberglass membrane and allows soft natural light to filter into the interior. 
The main galleries are a series of 90mx15m cantilevering rectilinear tubes that float above the ground, and their glass window ends point in the direction of the cathedral and other monuments of the city........more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Now: Feed Icon