Monday, August 1, 2011

Community Centre Design | Someru Community Centre | Sõmeru parish | Estonia | Salto


Sõmeru Community Centre, located just outside the North-Estonian town of Rakvere, combines parish administration, library and a club with a hall. The new centre has to enhance a sense of identity in the quite scattered, mostly Soviet-time settlement. The solution is a compact blend of various functions with enough common spaces and various possible usage ways. The interior and exterior are intermingled, creating a park-like structure – cosy gardens as concentrated pieces of nature offer a counterpart to sparse density of the surrounding environment. The community centre is single-storeyed, undulating roofline is a result of varying heights of the rooms. Its distinct character stems from using colourful straw-like wooden bars attached to the black-and-white concrete facade. The same aesthetics continues in the interior, only this time the slats are hanging freely from the ceiling, creating a lively accent above the black walls..........more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Now: Feed Icon