Tuesday, July 5, 2011

Bio-Lake Reception Center | Wuhan | China | Zephyr Architects

This reception center houses exhibition space, conference rooms and administration offices for Bio-lake campus. Next to the entrance plaza and adjacent to the central lake, the building is the symbolic heart of the Bio-lake campus currently under construction.
The overall form and proportions of the building correspond to the program arrangement, which includes a central atrium, models and media exhibition room, and ramps and stairs connecting different floors. The architectural massing of the reception center rises about the elevated plinth. The stone are cladded in such a way to following the geometry line and wrap around the entire building, giving the impression that the building is floating above the ground. ............more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Now: Feed Icon