Tuesday, June 28, 2011

Museum Design | The China Wood Sculpture Museum | Harbin | China | MAD


Inspired by the unique local winter landscapes, the wood sculpture museum designed by MAD is a contrast between the elegance of nature and the speed of daily life. Its 200 meter long body is shaped as a frozen fluid that reflects and explores the relation between the building and the environment.

The museum linear organized interior is connected by a centralized entrance which both separates the two museums while simultaneously joining them, achieving a symbiotic relationship. The exhibition spaces are organized around 3 atriums with skylights that are designed to capture the northern low solar path. This fine balance between light and shadow guides visitors through the exhibitions, forming a poetic space which binds nature, art and people.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Now: Feed Icon