Saturday, August 14, 2010

Coll Leclerc Architects | Apartment Design | Best Social Housing 2009

"The project realized for the Institut Català del Sòl in Lérida (Spain), was awarded the AVS Prize, rewarding the best social block of flats built during 2009.
The prize stressed the innovative approach of this proposal allowing to change the orientation and the use of the different rooms.
Every flat has a surface of sixty square metres that can be divided through a system of sliding doors enabling the widening and reducing of the rooms in order they can be exploited according to the liking and the features of each family.
The space distribution makes the most of the characteristics of the place, since thanks to its double front the rooms can be reoriented according to the season also exploiting to the best the ventilation and the sunlight hours.
The goal of this project was to realize comfortable flats to be exploited as they were single-family houses."
More at Abitare and CLA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Now: Feed Icon