Saturday, February 27, 2010

Studio Shift | Retail Center | Riverside Miyi, South Lake

Studio Shift newest retail center runs along the riverside in Miyi, and its position allows it to capitalize on the naturally cleansed waters of the South Lake area. The center creates a significant public space with a direct connection to the water so the complex becomes a destination for relaxation and water-based recreation due to the favorable climate. Retail is arranged such that equipment for various watercrafts, which can be launched directly from the rental facility, line the channel while restaurants and a cafe sit along the pier.

More about the retail center after the break.

Evoking the materiality and massing of the mountainous terrain of Miyi, the three buildings are conceptually carved from one solid entity and reconnected through the public plaza. The subtractive process frames views to the surroundings. The stone-clad facade suggests weight and permanence and utilizes locally-sourced materials.

Arhdaily

An extensive climbing wall that can be used both from the exterior and the intrior is articulated as a glass-clad void inserted into the solid mass of the structure. The south-facing plaza maximizes sun exposure as it extends outward, its edge disintegrating into the water as a series of steps enabling residents and tourists to immerse their feet in the refreshing and naturally cleansed waters of the South Lake. It is here where the descending plaza stairs meet a gradually submerged plane, providing the critical, yet casual transition from land to water-based activity.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Now: Feed Icon