Friday, December 30, 2011

Cite De L'Ocean Et Du Surf Wins Award In 2011 Annual Design Review | Biarritz | France | Steven Holl


The gardens of the Cité de l'Océan et du Surf aim at a fusion of landscape and architecture, and connect the museum to the ocean horizon. The public plaza is paved with a progressive variation of Portuguese cobblestone paving that allows for the growth of natural vegetation. With slightly cupped edges, the landscape, a mix of field and local vegetation, is a continuation of the museum facility and provides a site for festivals and daily events.

Two "glass rocks," which contain the restaurant and the surfer's kiosk, activate the central outdoor plaza and connect analogically to the two great boulders on the beach in the distance. The plaza's southwest corner is dedicated to the surfers' hangout with a skate pool and an open porch underneath that connects to the auditorium and exhibition spaces inside the museum. The exposed structure of white concrete of the building exterior has a soft shell-like texture and white Okalux insulating glass is like the "foam of the sea."......more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Now: Feed Icon