Sunday, October 23, 2011

Art Gallery Design | Michael White River Gallery | Brumadinho | Brazil | Arquitetos Associados


Located in a sloped site surrounded by the forest, this pavilion redesigns topography to diminish the visible mass of the building, while defining a cantilevered structure that visually floats over the terrain. An entrance area is defined in half level with the two main exhibition spaces. Treated as a continuation of the exterior area, the covered plaza configures a transitional space that organizes flows, houses facilities and allows visual interaction with the underground square room, located 4.5 meters below. The other exhibition space, on the other hand, is a closed regular pavilion on the upper floor, defined by the corten steel volume.......more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Now: Feed Icon