Friday, January 7, 2011

Public Library of Brixen | Italy | AQUILIALBERG

The Aquilialberg project of the Public Library of Bressanone has the aim to become a new gathering location for the population. Following this line, the project is designed to assure wide spaces for socialization, both interior and exterior, to accommodate public manifestations and cultural encounters. It is a place to spread knowledge, in which citizen could feel themselves at ease and spend spare time constructively. A deep design study is conducted for the new volume; the starting point was the relation with the existing neighbors volumes and their geometries. An especially attention is given to the orientation of the roofs' slopes of the closest buildings, with the purpose to match, in the most elegant way, the new project with the context of the city. The composition language, developed in the design of the new volume, came from the push of the neighbor roofs' slopes through the competition site. A void is generated and it worked as a hinge matching the existing volumes with the new Library building. The Hinge-Volume material is glass, chosen to respect the relation between historical past of the existing and the new presence.....more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Now: Feed Icon