Tuesday, October 12, 2010

Visitor Centre by Olaf Gipser Architects | Oostvaardersplassen

Emerging Dutch practice Olaf Gipser Architects have been announced the winners of nature reserve, Oostvaardersplassen's competition to design its new visitor centre, with their striking proposal for the complex's largest single structure so far.
A popular tourist spot, Oostvaardersplassen in the Dutch province of Flevoland, is an over-5.500 hectare area of wild wetland and bird nature reserve, only a short car ride from Amsterdam. A few decades ago, local authorities and the reserve's owners, Dutch State Forest Management, set in motion plans to connect the park with neighbouring green areas, in order to form a 15,000-hectare large and spectacular nature and recreation area, called Oostvaardersland.
Teaming up with Vista Landscape and Urban Design as well as Arup Netherlands, the Olaf Gipser architects worked on the new building complex project for almost a year. Their design was recently awarded first prize, following a two-stage competition among over 100 submissions....more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Now: Feed Icon