Friday, September 17, 2010

Studio Nicoletti Associati | POD pavillion | Kuala Lumpur Malaysia

Water droplets in nature was the inspiration for ‘The Pod’ pavilion structure creating a dynamic spherical form resulting in a primitive building archetype with a modern twist. The round and soft shape of The Pod is formed as a series of elliptical sections of variable widths and heights. Slithers of windows brings natural daylight into the spaces below.
Internally the pavilion is divided into two parts: one zone is dedicated to the office area and the other contains the main showroom. The building appears to be sliced diagonally into a series of ribbons which wrap up and over the building creating a dynamic space within, forming a layered protective shell.
The structure is fabricated from tubular steel members with the exterior skin made of spectrally reflective aluminium panels. The exterior skin colour shades change’s depending on the reflection of the sun, dynamically.
The Pod is surrounded by a greenery with a reflective water pool wrapping around the edges that will contribute to the Bioclimatic behaviour and wellness of its inhabitants.
Expected completion in December 2010.....more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Now: Feed Icon